Hmm-hmm, ez az év is eltelt. Mik voltak a legnagyobb események?

Január-február: kétségek, új telefon
Március: szakít, visszatáncol, szakít, visszatáncol, a szülinapomra emiatt nem is emlékszem. (talán biliárd nyúlékkal és hasztalan unszolás egy moziért)
Április: egy új kapcsolat, nehézkes szabadulás az előző munkahelyről, és egy új munkahely
Május: jól vagyok
Június: Papa Roach, Volt fesztivál, még a hónap közepén is kabátba jártunk
Július: rájövök, hogy körömlakk mániás lettem, szereztem egy vadászgörényt
Augusztus: dög meleg, egy ráckevei fürdőzés, az első új ZP-s élményem egy Mistery Gang koncerttel
Szeptember: rájövök, hogy pillangó mániám is van, sex on the balcony, irány Bécs, és a Poets of the fall koncert
Október: új ágy
November: új (az első) laptop, asszem már nem utálom annyira a kolleganőm, irány Pozsony és a Kamelot koncert
December: saját karácsonyfa, társasjátékos ünnepek és szilveszter, lakástervezés, Nova-Rock tervek

Mivel egész évben nem írtam (dá-dá), ez egy kisebb összefoglaló az évről.

A legemlékezetesebb dolog biztosan Bécs marad, az első közös utazás, az első külföldi kiruccanás egy koncert kedvéért. Minden hónapokkal előbb leszervezve, jegyek megvéve. irány surány. Vonattal, melegben, cicanadrágban, dől rólunk a víz, felfedezzük a pattintós szofi szépségét, feltankolunk fejenként 50 euróval, szállás utolsó pillanatban lefoglalva. Bánom, hogy nem vittem rágcsát az útra, de így is fel voltam pakolva, kabát begyűrve a táskába, mint utólag kiderült, minek? 20-30 fok volt egész végig.. Beérkezünk a nyugati pályaudvarra, húdejó, ez már Bécs, már most imádom ezt a helyet, pedig épp szürkeség volt, hülye magyarok mentek el mellettünk, mi pedig elszívtuk az első cigit így 4 óra utazás után. 

A pályaudvar maga egy rohadt nagy pláza, kerestünk is rögtön kajáldát, meg élelmiszer boltot, kitaláltam magamra a gasztro turista kifejezést, kóstoltunk egy euróért egy eszméletlen mekis hamburgert (ranchburgert), aztán kábé azon is éltünk. A Merkúrba tévedtünk be, kifolyt a szemem a sorok között, egyrészt az árak miatt, másrészt mert nyoma sem volt az otthoni cuccoknak, csakis a világmárkáknak. Szép-szép, ide még visszatérünk, de induljunk már el a helyre, mert még meg is kell találni. Napijegyet vettünk az automatából, hogy tudjunk utazgatni, és hülye fejünkkel a három és fél órát mászkálással töltöttük, ahelyett, hogy bejelentkeztünk volna a szállásra. Indulandó a metróra, tökjó, egész jól értek németül, volt nálunk metrótérkép, útvonalterv a helyig. Loholtunk, el is késtünk, innivalót kint hagytuk, eldugva, hogy majd visszafelé felkapjuk. Kiderült, két előzenekar is van a Poets előtt, hát ittunk egyet, meg kiálltunk cigizni. Fúdejó, pici klubocska ez, kábé dürer kert kisterem, két csapos csajszi, közben tanakodunk, hogy kéne angolul mondani, hogy 2 cent whiskyt kérek 3 deci kólával? Kérjél egyszerűbbet, mert ezt nem tudom elmakogni.. Közben megüti a fülem, hogy magyarul beszélnek ezek egymás közt, leborulok a pultra, csaj csak néz, na mondom akkor magyarul: kérek két cent whiskyt meg egy kólát hozzá, magamnak meg egy bacardi breezert... 

Pohár betétdíj, igen, erről már tudtam, csoda, hogy Magyarországon ez még nincs bevezetve. Kicsit a Nova Rockos időkre emlékeztetett. Elkezdődik a koncert, vadul fényképezek, az énekes eszméletlen módon szét volt csapva, jó volt a műsor, aztán utolsó szám előtt el kell indulnunk, mert csak éjfélig lehet bejelentkezni a motelba. Rohanás, a recepción kiderül, hogy éjjel 2ig van bejelentkezés, fúdejó, maradhattunk volna. Otthon kiderül, hogy ez volt az utolsó szám, amit hallottunk, és nem maradtunk le semmiről :) Elsőre nem jó a belépőkártya, visszamegyünk, másodjára már sikerül, éjszaka kaja után kajtatás, meki épphogy nyitva, újabb ranchburger, tusolás, alvás, másnap reggeli keresgélés, kiderült egy utcányira van egy Penny market, szal vettünk valami zsömlét, meg felvágottat, meg kenegetőst alá. 11-ig ki kell jelentkezni, hát megint pont időben, vissza az állomásra, menjünk várost nézni! Sok óra még a vonatig, irány a Stephansplatz, mert ott van zöldség, kiültünk a parkba, fényképezkedtünk a dómnál, váltottunk ki eurót jó sok dohányért, aminek egy részét a Manner Shopban, másik részét a Merkurban költöttünk el. Ez Mozart városa, minden második bolt Mozart volt, csoki, marcipán, ereklyék, éttermek, minden Mozart körül forgott. A Merkurban szereztünk mindenkinek vásárfiát, vettünk sokféle csipszet, vettünk egy Cannabis teát (definomvolt), aztán 5 perccel a vonat indulása előtt szereztünk az állomáson finom boxos tésztát, én carbonara-sat, Ed meg négysajtosat, egyik finomabb volt, mint a másik. Gyors cigi, aztán futás a vonatra, elkezdtünk kajálni és nagyon-nagyon ízlett. 

Fura, mert Bécsben ugyan minden drágább, de nem is találsz selejt árut. A kaját mérföldekkel jobbak, mint itthon, még a legolcsóbb kolbász is jobb volt, mint itthon a legfinomabb. Kissé csalódás volt így hazajönni, vágyakozva a carbonara tészta után..

Újra tanulok vezetni, azaz próbálok rutint szerezni, de a borsos tarifa mellett ez igen nehéz. 

Pozsonyba már egy automata Priussal mentünk, tanulóautó ez is, kolleginám, oktatóm, párom tartott velem. Sok óra utazás után kiértünk a határra, elhagyatott határátkelő, aztán hipp-hopp, már a helynél voltunk. Előzenekar nem volt rossz, Katiék addig pizzáztak, végigtomboltuk a Kamelotot, de csak üdítőt ittam. A koncert jó sokáig tartott, Kati már keresett minket, utána elbattyogtunk a szállásra, én élménybeszámolót tartottam, aztán másnap reggel igyekeztünk egy boltot találni. Semmi sem volt nyitva. Attól féltünk, hogy november végén lesz a koncert, és biztos hideg lesz, meg hó, aztán nem tudunk majd kocsival menni. De sem hideg nem volt igazán, havat 2013 év végén még csak nem is láttunk. Szóval másnap reggel kitaláltuk, hogy menjünk gasztroturistáskodni, így bemásztunk a Pozsonyi tescoba, jóval kevesebb euróval a zsebünkben több cuccot tudtunk venni. Olcsóbb minden, mint Bécsben. Irány a kocsi, reggeliztünk, aztán elindultunk Sopronba. Én kábé végigaludtam az utat, szóval nem voltam igazán képben, de mintha láttam volna elsuhanni a határátkelőt az ablakból (WTF?!).. Hát nem szóltak nekünk, de igazából Sopron után visszaindultunk Goalsba. Egy szemétdomb mellett tanyáztunk le, kissé csöpörgött már az eső, aztán beértünk a kis faluba, ahol esélyem sem volt elmenni pisilni. Zoli előállt az ötlettel, benzinkútra megyünk pisilni, szóval Goalsból megint visszaértünk Magyarországra. Szép kis túra volt, Katitól hazafelé én vezettem a Priust, amit kábé egy majom is tudna kezelni az automata váltó miatt. 

Még a nyáron kitaláltam, hogy nekem kell egy háziállat, de halat minek, talán valami kistestű rágcsáló, mire rábeszéltek a vadászgörényre. Ok, úgyis tetszik az ötlet, hát most kipróbálom, milyen egy görény, hogy nekem való-e, aztán majd meglátjuk. Megkaptam Kati görényét a szükséges felszerelésekkel együtt, aztán kezdődhetett a tapasztalás.

1. Nem olyan büdös, mint bárki hiszi, inkább olyan fűszerkert illata van a pézsma miatt.
2. Rohadt módon harapós, ha elhanyagolják, és az elején velem még dominancia harcot is vívott.
3. Kevésbé fáj a harapása, mint a macskától szerzett sérülések, a görény legalább nem lyukasztja át az ember bőrét.
4. Nem működik az a gyakorlat, hogy kéthetente utaztatjuk, mert teljesen megőrül tőle. Állandó otthona lett a szobám, és sikerült a családnak is megbarátkoznia vele.
5. Csendes, és mozgékony, a körmei susognak a padlón, amúgy semmilyen hangot nem ad ki azon kívül, hogy néha makog, ha elemében van, és szuszog, ha alszik.
6. Igazi bajkeverő, bár nem rág szét semmit, de határozottan ajtó-, papucs-, és zacskómániája van. Az ajtót csak kaparja, hogy ki akar menni, a papucsot szereti szétrágni, a zacskóval meg minél nagyobb zajt csap, annál jobb.
7. Van, hogy sokat hisztizik teljesen ok nélkül, így már akkor sem hittem a hisztinek, amikor beakadt a körme a pulcsiba, leverte az itatója pipáját, vagy összefosta az egész ketrecet.
8. Ezen a vakarózáson még mindig halálra röhögöm magam. Kiesik a függőágyból, annyira vakarózik.
9. Lop, ha nem figyelek oda, például csak úgy ürügyből kinyalja a maradék kakaót a bögréből, a következő pillanatban aztán ellopja a kanalat és az ágy meg a fal közé rejti. Ez hónapokig nem is kerül elő.
10. Semmi fontos, értékes dolog nem lehet a földön, vagy abban a magasságban, amit elér.
11. Séta közben beszarik a kutyáktól, úgyhogy meg kell ölelgetni, kézbe venni és úgy vinni tovább.
12. Idős a görényem, szóval nem annyira mozgékony és hamar kifárad, többet is alszik, mint egy fiatalabb. De az biztos, hogy ha ő kinyúlik, örökbe fogadok egy kicsi görényt :)

Jó látni, hogy valamerre tart az életem. Anyuék lökdösik tesót, hogy alakítson ki magának külön bejárattal egy kis előszobát, szóval nyáron ezzel fogunk foglalkozni. Közben én is kitalálom, hogy van egy emeletem, és külön bejáratot akarok. Megkezdem a tervezést, és tesó előáll egy jobb ötlettel. Más elrendezés, de működőképes. Tavasszal építési terv lesz belőle, amit tesóval közösen nyújtunk be.

 

Szerző: Flame87  2014.01.24. 09:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flameonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr155731349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása